» » کاشت و پرورش درخت کاشو (بادام هندی)
اطلاعات مطلب
  • بازديدها : 92
  • نويسنده : behrad
  • تاريخ : 18 آذر 1396, 00:04
18 آذر 1396, 00:04

کاشت و پرورش درخت کاشو (بادام هندی)

دسته بندی : اخبار

طبقه بندی علمی
فرمانرو: گیاهان
راسته: افراسانان
تیره: پسته ایان
گونه: A.occidentale
نام علمی: Anacardium occidentale

بادام هندی درختی گرمسیری و همیشه‌سبز است که دانهٔ بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می‌کند. این درخت می‌تواند تا ۱۴ متر رشد کند. دانه‌های بادام هندی را در حالت نارس و زمانی که پوسته‌اش کاملاً سخت نشده و سبز است، برداشت می‌کنند. در این حالت، پوستهٔ بذر نسبتاً نرم است و آن را با چاقو بریده، مغز میوه را خارج می‌سازند.
 
موطن اصلی و قدمت کاشت:
موطن اصلی این درخت از آمریکای جنوبی و برزیل می باشد که پس ازکشف آمریکا توسط پرتغالی ها به سایر نقاط دنیا برده شد. امروزه کشور هندوستان بزرگترین تولید کنندهٔ این محصول بوده و جنوب غربی این کشور از مراکز عمدهٔ کاشت می باشد. مقاومت درخت کاشو نسبت به کم آبی بیشتر از درخت انبه است، اما در مقابل سرما حساس تر از انبه می باشد.

شرایط آب و هوایی و محیط کاشت:
همان طوری که ذکر گردید کاشو بومی مناطق گرمسیری است و طبعا در مناطقی که دارای اینگونه آب و هوا باشد رشد خوبی دارد. درخت در بدترین و کم عمق ترین خاکها رویش دارد ومحصول میدهد ولی خاکهای عمیق ولیمونی باعث افزایش باردهی ورشد بهتر درخت میگردد.

میوهٔ کاشو:
میوهٔ حقیقی در این درخت محتوی مغز یعنی قسمت خوراکی میوه می باشد. میوه دارای قسمتی لوبیایی شکل، و در انتها نسبتا طویل و متورم است که در داخل این برآمدگی مغز یا قسمت خوراکی میوه قرار دارد که پس از رسیدن کامل میوه و برداشت بایستی مغز میوه را برای عرضه به بازار از پوست آن جدا بنمایند.
سه تاچهار هفته پس از باز شدن گل و تشکیل میوه یعنی تلقیح گل های ماده دم گل شروع به رشد کرده و ۳-۲ ماه بعد که میوهٔ حقیقی کاملا رسید رشد دم میوه نیز به حداکثر رسیده جسمی نرم و گوشتی با طعم کمی ترش که بسیار معطر است تولید می کند. این شبه میوه یا دم گل متورم به صورت تازه خوری به عنوان میوه مورد استفاده قرار می گیرد. در موقع رسیدن کامل، قطر دم میوه به۵-۴ و طول آن به۱۰-۵ سانتیمتر می رسد و رنگ آن صورتی یا زرد می گردد.
مغز بادام هندی که دارای مقدار زیادی چربی می باشد خیلی زود تند و فاسد می گردد یعنی چربی آن در مجاورت اکسیژن هوا اکسید می شود. برای حمل این محصول به نقاط دوردست باید آنها را درجعبه های فلزی قابل نفوذ به هوا قرار دهند و پس از پرکردن جعبه، اول هوای داخل آنرا خارج نموده و به جای آن گاز دی اکسید کربن وارد کرده و در جعبه را مسدود نمایند، بدین طریق می توان مغز کاشو را تا دو سال بدون اینکه فاسد شود، نگهداری کرد.

ازدیاد درخت کاشو:
این درخت گرمسیری همیشه سبز حساس، که عمدتا در هندوستان پرورش داده می شود، معمولا با بذر تکثیر گردیده و برای انجام این عمل ۳-۲ عدد بذر، مستقیما درباغ کاشته می شود(به علت اینکه انتقال نهال های جوان توأم با اشکالاتی است از کشت آن درخزانه صرف نظر می نمایند). بعد از رویش بذور یک عدد از آنها را نگهداشته و بقیه را حذف می نمایند. با اینکه بذرهای درخت هیچ نوع رکود بذری ندارند، اما بذور را باید با قرار دادن درآب، ازنظر وجود جنین مورد آزمایش قرار داد(بذور غوطه ور حذف می شوند). جوانه زنی درمدت ۲۰-۱۵ روز صورت می گیرد. همانطوری که گفته شد نهال ها قدرت انتقال ندارند و به همین جهت درحالتی که بخواهیم آنها را بعد از رویش به زمین اصلی انتقال داده و نسبت به کاشتشان اقدام کنیم، ازگلدان های توربی استفاده می نمائیم؛ بدین صورت که بذور را درگلدان های توربی کاشته و در زمان انتقال توام با گلدان، گیاهان جوان را هم در زمین اصلی می کاریم. بنابراین گلدان با نهال ها در داخل خاک قرار می گیرد و به مرور پوسیده و از بین می رود.
کاشت درخت:
این درخت در دورهٔ جوانی رشد سریعی دارد ولی طول عمر آن کم است وحدود بیست سال زندگی می کند، درحالی که درخت انبه و پسته که با بادام هندی در یک خانواده قرار دارند تا یکصد سال عمر می کنند. بیشتر محصول کاشو از درختانی که در نامرغوب ترین اراضی وبطور وحشی و خودرو سبز شده اند، جمع آوری می گردد منتها باغهای کاشته شده هم نسبتا زیاد است و درختی که در زمین مرغوب کاشته شده و مورد مراقبت قرار می گیرد، محصول بیشتری می دهد.
فاصلهٔ کاشت درخت کاشو در باغات دیم واراضی نامرغوب درحدود ۱۸متر درهر جهت، ودر اراضی زراعتی حاصلخیز با آبیاری،۱۲-۱۰متر می باشد.
شما وارد سايت نشده ايد. جهت ارسال نظر در سايت وارد شويد
اگر تاکنون ثبت نام نکرده ايد اينجا کليک کنيد.
<
شب بو

25 آذر 1396 00:09

اطلاعات نظر
  • گروه کاربری : میهمان
  • آی دی یاهو : {yahoo}
  • تاريخ عضويت : --
  • حضور در سایت :
  • تعداد مطالب : 0
  • تعداد نظرات : 0
دستون درد نکنه ، عالی بود....

ارسال نظر

نام شما : *
ايميل:
نظر شما:
کد امنيتی: *
عکس خوانده نمی شود